İSTANBUL (İGFA) – Pozitif Tarım stratejisi kapsamında PepsiCo, 2030 yılına kadar yenileyici tarım uygulamalarını, küresel olarak şirketin tüm ziraî ayak izine eşit olacak halde 28,3 milyon dönüm alana yaymayı, bu sayede 3 milyon tondan fazla sera gazı salımını azaltmayı hedefliyor.
20 kentte, toplam 50 bin dekar alanda 200’ün üstünde çiftçiyle kontratlı tarım yapan PepsiCo Türkiye, yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde şirketin küresel maksadına katkı sağlıyor.
PepsiCo Türkiye, 2023 yılı için yenileyici tarımda koyduğu maksadı aşarak bu mevzudaki kararlığını bir defa daha ortaya koydu. Şirketin 2023 yılı için belirlediği gaye, patates üretim alanlarının %50’sinde, yani yaklaşık 25.000 dekar alanda yenileyici tarım uygulamaları yapmaktı. Fakat, ağır gayretleri sayesinde bu gayesi aşarak, cipslik patates üretiminin %89’unu yenileyici tarım teknikleriyle gerçekleştirmeyi başardı. PepsiCo Türkiye’nin elde ettiği bu muvaffakiyet, sürdürülebilir tarım konusundaki kararlılığının ve başarılı uygulamalarının bir göstergesi olup; hem çevresel sürdürülebilirliği sağlama konusundaki taahhütlerine uygun hareket ettiğini hem de kesimde önder bir pozisyonda olduğunu bir sefer daha göstermektedir.
Kurumsal Bağlar ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Yöneticisi Esra İren, “Sürdürülebilir bir hayat için sürdürülebilir bir besin sistemi çok değerli. PepsiCo olarak güçlü ve sürdürülebilir bir besin sisteminin oluşturulmasına katkıda bulunmayı her vakit önceliğimiz olarak görüyoruz. 200’den fazla bireyden oluşan AGRO takımımızın kontratlı olarak çalıştığımız çiftçilerimizle gerçekleştirdiği ağır çalışmaları sayesinde amaçlarımızı aşarak, Türkiye’de Müspet Tarım uygulamalarına geçişi hızlandırıyoruz. Lay’s ve Ruffles markalı eserlerimizin ana hammadesi olan cipslik patatsin üetiminin %89’unu yenileyici tarım uygulamalarıyla yapmaktan gurur duyuyoruz.Ülkemizin geleceğine, yaptığımız çalışmalarla katkıda bulunmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.